Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Προκύρηξη του συλλόγου για το χαράτσι 21/9/11

ΟΥΣΤ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ!
ΔΕΝ ΕΧΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

   Ενάμιση χρόνο τώρα προσπαθούν μέσω των “αμερόληπτων” δελτίων ειδήσεων και των “ρεαλιστών” δημοσιογράφων να στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου. “Κοπρίτες”, “συντεχνίες που κρατούν τη χώρα αλυσιδομένη”, “ακαμάτηδες που δεν έχουν ταλέντα και φταίνε οι ίδιοι που είναι άνεργοι”. Όλα τα άκουσε ο λαός μας.
   Τώρα με διαγγέλματα, ο πρωθυπουργός του twitter και της “τηλεδιάσκεψης”, Γιώργος Παπανδρέου, μας καλεί (ξαναμανά) σε εθνική συσπείρωση. Η χώρα λέει βρίσκεται σε πόλεμο και πρέπει να κάνουμε θυσίες. Ο πόλεμος όμως μήπως γίνεται στον ίδιο το λαό; Το σύνθημα το ρίχνει ο νο 2 πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος. Και τι λέει ο Μπένυ; Λέει οτι η κυβέρνηση πάει για ΝΤΟΥ! Και μη χειρότερα...

Αμ δε... ΝΤΟΥ θα σας κάνουμε
ΕΜΕΙΣ μέσα στη Βουλή!

   Σε ποιον αλήθεια θα κάνει ΝΤΟΥ ο Μπένυ;
  • Μήπως σε όσους έβγαλαν έξω από τη χώρα 600 δις ευρώ και τα έστειλαν σε Ελβετικές τράπεζες;
  • Μήπως στους υπουργούς σαν και του λόγου του, που δαπανούν 900.000 ευρώ για τα γραφεία τους;
  • Μήπως στις ΜΚΟ που με τα Προγράμματα Απασχόλησης θα παίρνουν “μίζα” 5% επί του συνολικού προϋπολογισμού κάθε φορά που θα νοικιάζουν στο δημόσιο έναν άνεργο για να παίρνει 625 ευρώ για 5 μήνες;

   Έχουμε πάρει χαμπάρι και τον Γιώργο και τον Μπένυ και τον υπόλοιπο κυβερνητικό θίασο. Μάλλον για αυτό μας κάθησαν στο σβέρκο τον Ράιχενμπαχ και την ομάδα δράσης του που φορτώθηκαν στα υπουργεία σαν βδέλλες και έχουν ανά πάσα στιγμή το γενικό πρόσταγμα ακόμα και για πάγωμα της εκταμίευσης της δόσης.
   Τα αποτελέσματα γνωστά...ΓΑΠ και Μπένυ με τα σώβρακα κατεβασμένα από τη Θεσσαλονίκη εξαγγέλλουν νέους φόρους - χαράτσια σε όλα ανεξαιρέτως τα νοικοκυριά, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις τους πέντε μέρες πριν.
   Στη ΔΕΘ ακούσαμε και άλλα κορυφαία ανέκδοτα. Ο ΓΑΠ υποσχέθηκε πρωτογενή πλεονάσματα και 1 εργαζόμενο ανά μία οικογένεια! Δηλαδή, ο αθεόφοβος υποσχέθηκε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, η οποία τώρα είναι στο 20%...

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ;
Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος!

   Πάνε να κάνουν ντου στις άδειες τσέπες μας! Με το ειδικό τέλος ακινήτου δεν εξαιρούνται ούτε οι άνεργοι ούτε οι φτωχοί ούτε οι ανάπηροι ούτε οι πολύτεκνοι. Και όποιος δεν έχει να πληρώσει πολύ απλά θα του διακόπτουν το ρεύμα.
   ΠΡΟΣΟΧΗ: ακόμα και αν έχεις να πληρώσεις το λογαριασμό που αντιστοιχεί στο ρεύμα, είναι διατεθειμένοι να κινηθούν μέχρι και δικαστικά (πλειστηριασμός, κατάσχεση) για να εισπράξουν το ποσοστό που αντιστοιχεί στο τέλος ακινητού. Γιατί όλα αυτά; Μα για να συνεχίσουν να στέλνουν ζεστό χρήμα στις γερμανικές τράπεζες και στις τσέπες των golgenboys της Μέρκελ.
   Κάθε νοικοκυριό περικόπτει άλλα και άλλα έξοδα για να μπορέσει να αποπληρώσει το αντίτιμο του ρεύματος. Παράλληλα, πάνω από 200.000 χιλιάδες οικογένειες από την αρχή της χρονιάς καταφεύγουν σε διακανονισμό με την ΔΕΗ, ώστε να ρυθμιστεί το χρέος τους. Και έρχονται και μας λένε ότι πρέπει να πληρώσουμε το χαράτσι αλλιώς θα μας κόψουν το ρεύμα; Πόσο κανίβαλοι είναι επιτέλους;

   Ποιό είναι το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Όσο αυτή η κυβέρνηση δεν φεύγει με ελικόπτερα και μαζί τους οι τοποτηρητές, οι τρόικες και τα μνημόνια, τόσο τα χαράτσια και οι περικοπές θα συνεχίζονται. Όσο ο λαός δεν επιβάλει τη θέληση του όπως έκανε με τις πλατείες, αυτοί θα μας πηγαίνουν ντουγρού στη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ για να μας μετατρέψουν και επίσημα σε μπανανία ώστε στο τέλος να φορολογήσουν μέχρι και το οξυγόνο που αναπνέουμε!
  • ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΧΟΛΕΡΑ ΝΑ ΞΕΜΑΓΑΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!
  • ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΘΡΩΠΙΑ
Οργανωνόμαστε για να μην
πληρώσουμε τα χαράτσια τους!

   Σαν σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων ξεκινάμε καμπάνια ενημέρωσης - δράσης - συσπείρωσης ενάντια στο νέο χαράτσι. Με μία αφίσα που θα τυπώσουμε, με διαμαρτυρίες, με την απαραίτητη νομική βοήθεια, με συνεργασίες με άλλους κλάδους που πλήττονται από τα μέτρα-φωτιά. Με έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ μας.

   Καλούμε όλους τους πολίτες της πόλης, τους φορείς και τα σωματεία σε ανοιχτή συνέλευση στην πλ. Ελευθερίας την Κυριακή 25/9 στις 20:00, μέρα πανελλαδικής δράσης ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
   Καλούμε όλους τους ανέργους από 1η Οκτώβριου να μας φέρνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μαζί με το ειδικό τέλος ακινήτων, στο γραφείο μας στο Ε.Κ.Η στο 1 όροφο. Θα μας βρείτε εκεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 11:00 ως τις 13:00 το πρωί. Όλοι μαζί - οργανωμένα να προβούμε σε δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ και στις Δ.Ο.Υ ώστε να ζητήσουμε μειώσεις, ελαφρύνσεις, απαλλαγές.

Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ν. Ηρακλείου

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6981639802(πρόεδρος), 6942052685(γραμματέας)


facebook page : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλια σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!