Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Αγωνιστικό παρόν του Συλλόγου το τριήμερο 10, 11 και 12 Φλεβάρη !


Το τριήμερο 10 , 11 και 12 Φλεβάρη , ο σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου επέδειξε πλούσια δράση δίπλα σε όλο το κόσμο που φώναζε να μην ψηφιστεί αυτό το επαίσχυντο έκτρωμα που επέβαλαν οι δανειστές μας. Πρώτα απ'όλα , την Παρασκευή το πρωί γράψαμε μια ανακοίνωση που μοιράσαμε τις επόμενες μέρες. Την ανακοίνωση μπορείτε να τη δείτε εδώ

Με αυτή την ανακοίνωση στο χέρι , την Παρασκευή το μεσημέρι βγήκαμε στο κέντρο του Ηρακλείου και μοιράσαμε 1000 αντίτυπα σε περαστικούς στα Λιοντάρια, στην πλατεία Ελευθερίας, στην αγορά και σε πολλά άλλα σημεία. Καλούσαμε το κόσμο να είναι παρών στην απογευματινή συγκέντρωση , μια και φέτος είδαμε και το πρωτοφανές , το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου να μην καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση την ημέρα της απεργίας.
Το απόγευμα της Παρασκευής , ήμασταν και εμεις στη πλατεία Ελευθερίας. Μαζί με άλλες 20 χιλιάδες κόσμου. Συμμετείχαμε στη πορεία έχοντας το καινούριο πανό που είχαμε φτιάξει λίγο νωρίτερα και το οποίο είχε μόνο μια λέξη , την πιο απλή και απαραίτητη για να δείξει όλος ο κόσμος τις πραγματικές του διαθέσεις για το νέο μνημόνιο και όλο το πολιτικό σύστημα: 
"ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ"













Το Σάββατο το πρωί , αφού η συγκέντρωση στο ΕΚΗ για μια ακόμα φορά δεν είχε επιτυχία, όσοι είμαστε παρόντες από το σύλλογο , αλλά και όσοι άλλοι από τη συγκέντρωση ήθελαν να έρθουν να βοηθήσουν , πήγαμε και μοιράσαμε το χαρτί μας στη μεγάλη λαϊκή των Πατελών στην αρχή και στην συνέχεια κάναμε μια μίνι πορεία στη συνοικία των Πατελών, καλώντας όλους στην επόμενη συγκέντρωση, στη πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή το απόγευμα. Η αποδοχή από το κόσμο ήταν θετικότατη και μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε. Στη λαϊκή βρίζανε τους βουλευτές που για άλλο σκοπό τους ψηφίσαν και όχι για να ξεπουλήσουν τη χώρα, ενώ στη πορεία που έγινε στη συνέχεια συμμετείχε και κόσμος από τη γειτονιά.

Το Σάββατο το απόγευμα μοιράσαμε το χαρτί μας, αρχικά στα Καμίνια και μετά στους φιλάθλους που έβγαιναν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα, ενώ την Κυριακή το πρωί, εν μέσω βροχής, μέλη του συλλόγου επιβιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα και όργωσαν όλο το Ηράκλειο φωνάζοντας από τις ντουντούκες για να κατέβει ο κόσμος στην απογευματινή πορεία.














Την Κυριακή το απόγευμα, ήμασταν στη πλατεία από τις 5 και παρά τη βροχή δώσαμε και μεις, όπως και όλος ο κόσμος του Ηρακλείου, ηχηρό παρόν. Συμμετείχαμε στην κατάληψη του κτιρίου της πρώην νομαρχίας και νυν περιφέρειας. Η συγκέντρωση ήταν τεράστια, με πολλές χιλιάδες λαού να αψηφούν το κακό καιρό και να είναι για πολλές ώρες στη πλατεία, να ακούν τους ομιλητές και στο τέλος να γίνεται και πορεία κόντρα στους φοβισμένους σχεδιασμούς των διοργανωτών που θέλανε μόνο συγκέντρωση.







Μετά από όλα αυτά , οφείλουμε να δηλώσουμε ότι,
χαιρετίζουμε τις χιλιάδες λαού που κατέβηκαν στο δρόμο αυτό το τριήμερο.
Ο αγώνας ενάντια στο κατοχικό καθεστώς συνεχίζεται.
Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να τελειώνουμε με όλους αυτούς τους δοτούς και τους διαπλεκόμενους.
Εμπρός για Ανεξαρτησία , Δημοκρατία !








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλια σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!