Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις!

Η κινητοποίηση του λαού στις 19 και 20 Οκτώβρη ήταν συγκλονιστική και πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρόνια. Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κατέλαβαν τους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες σε όλες τις πόλεις της χώρας, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και μαγαζιά έκλεισαν, εκατομμύρια απέργησαν στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση των υπαλλήλων της τρόικας δεν έχει καμιά νομιμοποίηση. Η γενική απεργία ήταν μια βροντερή πολιτική παλλαϊκή δήλωση: «Να φύγουν εδώ και τώρα η κυβέρνηση και η τρόικα». Τίποτα λιγότερο. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί.

Στο Ηράκλειο η κινητοποίηση ήταν επίσης πρωτοφανής. Υπολογίζεται ότι πάνω από 20.000 πολίτες συμμετείχαν στην πορεία της 19ης Οκτώβρη, με πολλά καταστήματα στο κέντρο της πόλης να παραμένουν κλειστά. Η πορεία κατευθύνθηκε προς τη γενική γραμματεία της περιφέρειας Κρήτης στην παραλιακή μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Αυτή η μεγαλειώδης κινητοποίηση των Ηρακλειωτών απέδειξε οτι ο λαός μας όλα τα μπορεί. Παράλληλα, ανέδειξε και την ανεπάρκεια του συνδικαλιστικού κινήματος και της πόλης μας να εκφράσει όλο αυτό το ανθρώπινο ποτάμι και να δώσει μία δυναμική προοπτική στους διαδηλωτές (δράσεις, συνελεύσεις, συντονισμός σωματείων, εξορμήσεις σε γειτονιές και χωριά, καταλήψεις κτιρίων στο κέντρο της πόλης και όχι στην ερημιά!)

Ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ν.Ηρακλείου συμμετείχε δυναμικά στις κινητοποιήσεις του διημέρου. Στις 20 Οκτώβρη, μετά το το τέλος της πορείας, το μπλοκ του συλλόγου μας κινήθηκε προς το Δημοτικό Μέγαρο (Λότζια) που ήταν κατειλημμένο από τους εργαζόμενους στο Δήμο για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαραστασή μας στον αγώνα τους.

Για πιό λεπτομερή ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις του διημέρου δείτε παρακάτω απο το blog antipaloi.blogspot.com :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλια σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!