Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Οι ισχυροί μας βάζουν στα χέρια μια χούφτα σκόνη, και μας λένε: αυτό είναι ό,τι μένει από την πατρίδα σας




ο τίτλος είναι απόσπασμα από χαιρετισμό του (εξεγερμένου) Υποδιοικητή Μάρκος 
στον εξεγερμένο λαό της Χιλής

   Εδώ και 10 μέρες τους βλέπουμε να συζητάνε για εκλογές, δημοψηφίσματα και στο τέλος να μας φοράει η Μέρκελ κυβερνήσεις "εθνικής ενότητας" για να μας ξεζουμίσει. Φαίνεται θέλουν εθνική συνεννόηση για να μας διαλύσουν και να ξεπουλήσουν την Ελλάδα με πιο σίγουρο τρόπο. Φαίνεται οτι τρόμαξαν με τον ξεσηκωμό του μεγάλου μας λαού στις πλατείες, στις πορείες, στις παρελάσεις, στα γήπεδα και πάνε τώρα να συσπειρωθούν.
   Πιστεύει κανείς μας οτι θα αλλάξει κάτι; Οτι θα πάρουν πίσω τα χαράστια; Οτι θα δώσουν στους άνεργους μία ευκαιρία για ζωή και εργασία; Εδώ τους είπε η Μέρκελ να πάνε να υπογράψουν οτι δεν θα ακουμπήσουν τα νέα μέτρα άσχετα από εκλογές ή κυβερνήσεις. Και αυτοί τι κάνουν; Σκύβουν το κεφάλι...
   Νομίζουν οτι ο λαός είναι αφελής και δεν βλέπει τα ρεζιλέματα αυτά; Νομίζουν οτι δεν βλέπουμε οτι μας κάνανε επαρχία της Γερμανίας; Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και οι πολιτικοί νομίζουν οτι τσιμπάμε και θα κάτσουμε στα αυγά μας;
   Έχουμε κανονική κατοχή. Όλα αυτά τα μέτρα μπορεί να είναι ανέκδοτο μπροστά σε αυτά που θα ρθουν. Τι τους κοιτάμε; Οχι στη κατοχή τους. Κάτω η χούντα τους!!!
    Ήδη στο Ηράκλειο δραστηριοπούνται συνελεύσεις σε μία σειρά γειτονιές για το χαράτσι της ΔΕΗ και ο σύλλογος μας έχει καθοριστική συμβολή. Συνεχίζουμε δυναμικά για την αυτοοργάνωση του λαού μας, την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ανέργων, την κοινωνική αλληλεγγύη που πρέπει να οικοδομήσουμε μεταξύ μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλια σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!