Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κάνε υπομονή κοριτσάκι - οι ώρες τους λιγοστεύουν


Διαβάσαμε στον τύπο την παρακάτω είδηση:

Αυτοκτόνησε 32χρονη στα κρατητήρια επειδή έκλεψε δύο μπλούζες!

Ηταν μόλις 32 χρόνων, μάνα ενός ανήλικου κοριτσιού. Γνωστή στην κοινωνία της αχαϊκής πρωτεύουσας, η γυναίκα ζούσε με τους γονείς της και την ανήλικη κόρη της στην Παραλία Πατρών.
Ο εθισμός της στα ναρκωτικά, αλλά και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικογένειά της την είχαν βάλει στο περιθώριο της τοπικής κοινωνίας. Οι καταστηματάρχες την έβλεπαν συχνά να περιφέρεται στο κέντρο της πόλης ψάχνοντας τρόπο να εξασφαλίσει χρήματα για την οικογένειά της, αλλά και για τη δόση της. Για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, αλλά και για μικροκλοπές που είχε διαπράξει στο παρελθόν ήταν γνωστή και στις αστυνομικές αρχές.

Προχθές η 32χρονη είχε βγει για ακόμη μία φορά στο κέντρο της Πάτρας για να βρει τρόπο να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Στην οδό Αγίου Νικολάου μπήκε σε ένα μαγαζί με ρούχα και άρπαξε δύο μπλουζάκια.

Ο καταστηματάρχης την είδε, τη σταμάτησε και κάλεσε την αστυνομία. Από εκεί οδηγήθηκε εκεί που έμελλε να βάλει τέλος στη σύντομη ζωή της. Λίγη ώρα μετά, στις 5.30 το απόγευμα, η 32χρονη έκοψε μία κουβέρτα σε σχήμα θηλιάς. Το πέρασε γύρω από τον λαιμό της και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το αδύνατο σώμα της δεν άντεξε για πολύ. Οταν μετά λίγα λεπτά την εντόπισε ο φρουρός και επιχείρησε να την αποτρέψει, δεν τα κατάφερε. Το θέαμα ήταν σοκαριστικό, αφού η 32χρονη πνιγόταν ήδη.

Μεταφέρθηκε εν ζωή στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών όπου εξέπνευσε.

Εμείς θέλουμε να δώσουμε μία υπόσχεση στην ανήλικη κόρη της άτυχης κοπέλας:

Όσο μας βαστούν τα πόδια μας, όσο έχουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να πέσει η σύγχρονη χούντα των τραπεζιτών που εγκαθιδρύθηκε στην Ελλάδα και μας ωθεί στην φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια, τα ναρκωτικά.
Κοιλιόδουλοι πολιτικοί και τυχάρπαστοι τεχνοκράτες θέλουν να κάνουν την Πατρίδα σου, μία χώρα εξαθλιωμένων, καταθλιπτικών και αρρώστων.  Μία χώρα φαντασμάτων...
Τα "τραπεζο-τανκς" της Μέρκελ και οι ντόπιοι δοσίλογοι όμως θα κάτσουν στο σκαμνί της ιστορίας αργά ή γρήγορα.
Και όταν θα είσαι πια πολύ μεγάλη, κοριτσάκι, θα περιγράφεις στα εγγόνια σου τα όσα έχουν γίνει αυτά τα χρόνια. Αυτά όμως θα βρίσκονται πια στα βιβλία της ιστορίας και στις αφηγήσεις των παλιών ανθρώπων. Γιατί μέχρι τότε ο μεγάλος μας Λαός θα έχει φροντίσει να φτιάξει μια Ελλάδα:
Ελεύθερη και Ανεξάρτητη με Δημοκρατία και Δικαιοσύνη για όλους.

Κοίτα ψηλά στον ουρανό!
Δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη
Δεν έχουν νικήσει γιατί δεν έχουμε χάσει ακόμα το πιο σημαντικό: την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και την ΑΝΘΡΩΠΙΑ μας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλια σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!