Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Πέμπτη 8/12

Την Πέμπτη 8/12/2011, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ν. Ηρακλείου, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στην μεγάλη αίθουσα όπου γίνονται οι συνελεύσεις.
Το τελευταίο διάστημα ο σύλλογος παρενέβη σε μία σειρά ζητήματα και είναι απαραίτητο να συμμετέχουμε όσο περισσότεροι γίνεται για να απλωθούν ακόμα πιο πολύ οι δράσεις μας.
Συγκεκριμένα, στο θέμα της αλληλεγγύης ο σύλλογος μας παρακολουθεί τις διαδικασίες στησίματος ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης στα πρότυπα του Ρεθύμνου και της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι συνεννοήσεις με το Εργατικό Κέντρο για την παραχώρηση χώρου όπου θα μαζεύονται τρόφιμα για όσους δεν μπορούν να εκπληρώσουν ούτε τα στοιχειώδη. Παράλληλα έχει αποσταλεί επιστολή από σωματεία (ανάμεσα στα οποία και ο σύλλογος μας) σε μεγάλα super market προκειμένου να συνδράμουν και να παρέχουν ποσότητες τροφίμων. Παράλληλα, γίνεται αναζήτηση χώρου για το σύλλογο μας (όπου εκεί εκτός από συλλογή τροφίμων θα μπορούν να γίνονται και δωρεάν μαθήματα στα παιδιά των ανέργων, ήδη έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί). Θα υπάρξει προσεχώς αναλυτική ενημέρωση. Το θέμα του επισιτισμού είναι εξαιρετικά σημαντικό και το έχουμε αναδείξει πολλάκις. Ήδη οι λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία έφτασαν και στο Ηράκλειο. Εμείς θα αναδείξουμε το ζήτημα συγκροτώντας μέτωπο αξιοπρέπειας ενάντια στην πείνα και θα απαιτήσουμε από τους αρμόδιους (Περιφέριεα Κρήτης, βλ. παρακάτω) να χορηγούν δωρεάν γεύμα σε όλα τα παιδιά.
Ενημερώνουμε οτι στα πλαίσια του συλλόγου λειτουργούν ήδη η ομάδα τεχνογωσίας, η ομάδα πολιτισμού (που έχει στείλει αναλυτική ενημέρωση προ ημερών), η ομάδα αλληλεγγύης. Για επικοινωνία με τις ομάδες υπενθυμίζουμε το blog του συλλόγου (anergoihrakleio.blogspot.com) όπου εκεί βρίσκονται τηλέφωνα.
Πρέπει να ενημερώσουμε οτι στον τομέα της επισφάλειας η εργοδοσία έχει ξεσαλώσει. Με βάση τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης (που εφαρμόζει φυσικά και η κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου) εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια επιχειρησιακά σωματεία ή παρατηρούνται αυθαίρετες απολύσεις. Έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες και για το Ηράκλειο. Σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την επισφάλεια: το 48% είναι στην εκ περιτροπής απασχόληση ενώ πριν δύο χρόνια το ποσοστό ήταν στο μισό. Ο αγώνας στα Ελληνικά Χαλυβουργεία όμως μας διδάσκει οτι καλύτερη απάντηση στην αυθαιρεσία και την εργοδοτική τρομοκρατία είναι ο επίμονος αγώνας και η αλληλεγγύη. Συνεπώς, αυτές τις μέρες προετοιμάζεται υλικό που θα δίνεται σε εργαζόμενους που δουλεύουν στα "κάτεργα" του Ηρακλείου (ΒΙΠΕ, μαγαζιά κέντρου, αλυσίδες πολυεθνικών εταιριών κα) ώστε να δείξουμε στους συναδέλφους μας οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ.
Τέλος, να πούμε οτι αυτές τις μέρες θα αναδείξουμε τις υγειονομικές ανάγκες του άνεργου μετά από συνεννόηση που είχαμε με την ΔΥΠΕ Κρήτης, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η δημιουργία κάρτας υγείας για τους άνεργους της πόλης με την οποία θα έχουμε διευκολύνσεις σε φαρμακευτική παροχή ή ιατρικές πράξεις κλπ.
Η συμμετοχή στη συνέλευση είναι σημαντική γιατί εκεί θα δούμε πώς συνεχίζουμε τις δράσεις μας και πώς προσθέτουμε και άλλες δράσεις εν όψει των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλια σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!