Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ζούμε τις μέρες του Αλέξη!

Σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια ο 16χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από μία σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια.

Αν ζούσε σήμερα ο Αλέξης θα ήταν 19 χρονών και μπορεί να σπούδαζε σε κάποια σχολή μακριά από την Αθήνα. Εκεί μπορεί να είχε γνωρίσει μία κοπέλα και να ήταν ερωτευμένος. Μπορεί να είχε χαθεί με τους παλιούς του φίλους και μπορεί να είχε κάνει καινούριους.

Μπορεί κάθε φορά που θα γύρναγε στην Αθήνα να βρισκόταν με την παλιά του παρέα και να πήγαινε για καφέ στα παλιά "λημέρια". Εκεί θα άραζε με τους κολλητούς και θα λέγανε ένα σωρό ιστορίες.

Θα λέγανε παλιές ιστορίες από τότε που ήταν μαθητές. Θα λέγανε για τότε που είχανε μπει τζάμπα στο γήπεδο και οι σεκιουριτάδες τους κυνήγησαν. Θα λέγανε για τότε που τους είχε πάρει στο κυνήγι ένας αστυνομικός στα Εξάρχεια και την είχαν γλιτώσει στο τσακ μπαίνοντας σε μία καφετέρια.. 

Ο Αλέξης με την παρέα του θα λέγανε σήμερα και νέες ιστορίες. Θα λέγανε για τους πολιτικούς που ξέρουν μόνο να λένε ψέματα στα κανάλια και τελικά οδήγησαν τη χώρα στον πάτο. Θα λέγανε για την ανεργία και οτι η σχολή δεν τους εξασφαλίζει κανένα μέλλον. Θα λέγανε για τις πλατείες, οτι ήταν η καλύτερη φάση που έχουν πάει ποτέ, γιατί χιλιάδες κόσμου αποφάσιζαν δημοκρατικά για το μέλλον τους. Θα λέγανε για την παρέλαση της 28ης, οτι το σύστημα τα έκανε πάνω του με τις λαοθάλασσες που ζητάγανε μέχρι και στο τελευταίο χωριό να φύγει η νέα κατοχή.


Πριν 3 χρόνια ακουγόταν το σύνθημα "αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη".
Ζούμε τις μέρες του Αλέξη. Ζούμε μέρες δύσκολες αλλά και μέρες που δείχνουν το μέλλον.

Θα ζούμε τις μέρες του Αλέξη όσο δεν χάνουμε την ικανότητα μας να ονειρευόμαστε σαν 16χρονοι. Όσο δεν χάνουμε την ικανότητα μας να παλεύουμε για μία ζωή χωρίς ξεποδάριασμα, με αξιοπρεπή εργασία και απολαβές. Όσο δεν χάνουμε την ικανότητα μας να παλεύουμε για μία χώρα ελεύθερη και ανεξάρτητη!

Η πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου είναι σήμερα
Τρίτη 6/12 στις 18:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλια σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα!